10 de juny 2004

Quo vadis PSM?

El partit polític que va treure uns pitjors resultats a les passades eleccions autonòmiques fou el PSM. Bona part de cupa de la derrota del Pacte de Progrés es degué a què el PSM no aconseguí mantenir els seus minsos resultats que havia obtingut l'any 1999. Després, sota l'escut de la coalició "Progressistes" s'amagà el que semblava un dur cop electoral a les generals. Ara ens trobam les properes eleccions europees. Bé doncs, què ha fet el PSM davant la pròxima contenda electoral? La resposta és coneguda: ha pactat amb la coalició Galeusca. I qui són els de Galeusca? Fonamentalment CiU, PNV i BNG. Anem a analitzar aquestes formacions per pams:

CiU: Un lobby d'interessos que va arribar a confondre el País amb ells. El seu líder és un tecnòcrata que té per ideologia la seva pròpia carrera personal. A més, son una força dretana que sempre ha servit als interessos del gran capital català i espanyol. Així, han governat Catalunya 8 anys amb els vots del PP, i el PP ha governat 8 anys amb els seus vots. Són els que ens cauen geogràficament més aprop.

PNV: El hereus dels carlins bascos. Ja es sap: Por Dios y por los Fueros... Han passat de ser els socis del PP a ser (nominalment) els seus enemics més acèrrims (per la qüestió nacional, que no per la social). El penevistes progressistes i nacionalistes se n'anaren fa anys a Eusko Alkartasuna.

BNG: Han perdut el nord fa temps. D'ença que s'ha retirat el gran Joxe Manuel Beiras no saben per on van. A n'Antxo Quintana l'he sentit un grapat de vegades i... magre, magre.

Au idò, aquests són els socis fraternals del PSM (sobretot CiU). Ahhh que ni ningú se n'oblidi de què els vots del PSM van "regalats" a CiU ja que no hi ha cap possibilitat de què un representant del PSM surti elegit diputat europeu. Bon regal, suposo que ho pagaran bé els convergents...