Perfil

Antoni Bennàssar Moyà va néixer el 15 d'agost de 1977 a Son Ferriol (Palma). Advocat en exercici, és llicenciat (2000) i doctor (2009) en dret per la Universitat de les Illes Balears amb la tesi "Constitució econòmica i democràcia laboral". Ha estat becari d'investigació de l'European Institute of Theory of Law (2001), treballant posteriorment de tècnic superior de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (2002) fins a la seva incorporació, l'any 2003, com a professor a temps complet de Dret constitucional a la Universitat de les Illes Balears (2003-2007). Amb posterioritat, 12 de juliol de l'any 2007, fou nomenat per part del Consell de Govern de la Comunitat Autònoma, director general de l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor de les Illes Balears, ocupant el càrrec fins dia 21 de juny de l'any 2011. 

En l'àmbit acadèmic, ha orientat les seves línies d'investigació cap a la teoria de la democràcia, el constitucionalisme social, la protecció dels drets fonamentals en l'àmbit de la Unió Europea i les tecnologies de la informació i la comunicació. En aquestes matèries té publicats articles científics a revistes especialitzades d'àmbit estatal i internacional, així com capítols de llibre en obres col·lectives. Actualment té publicat a l'editorial Tirant lo Blanch la seva primera monografia que es titula "El sistema constitucional de drets fonamentals". Fou des de l'any 2009 professor col·laborador honorífic del Departament de Dret Privat de la UIB. Des de el mes de setembre de 2012 és professor associat de la Facultat de Dret de la UIB, impartint les assignatures de Teoria General, Filosofia del Dret i Nocions Bàsiques de Dret a les Facultats de Dret i d'Administració i Direcció d'Empreses.

Des de un punt de vista de participació social, ha estat membre fundador, vocal, i actualment és el president, de l'Associació de Veïnats Sa Creu Vermella. Fou patró, des de l'any 2008 fins a l'any 2011, de la Fundació Emili Darder. 

Ocupà, des de l'any 2004 fins al 23 d'octubre de 2013, el càrrec de Secretari del Club Esportiu Atlètic Balears. Dirigí el procés de transformació del Club en Societat Anònima Esportiva i continua sent actualment advocat del Club. Formà part, des de la seva constitució, de la Comissió de Dret Esportiu del Il·lutre Col·legi d'Advocats de les Illes Balears.

Des de el 30 de gener de 2014 fins al 28 de febrer de 2018 fou vocal de la Junta Directiva de l'Obra Cultural Balear i forma part, des de el 26 de febrer de 2014, de la Comissió de Drets Humans del Il·lutre Col·legi d'Advocats de les Illes Balears.