09 de juliol 2006

De Dret i de dretes...

El Mundo ha dividit avui les carreres del a UIB en carreres de dretes i carreres d'esquerres. Així, i una vegada fet l'estudi "científic" de la ideologia dels alumnes de les carreres (l'estudi no és el fruit de cap enquesta, sinó "del sentir general en el campus"), el diari es vanagloria de què les carreres de dretes pugin en número d'alumnes i les d'esquerres no. Bé, afortunadament, jo sóc un professor d'una carrera de dretes en franca expansió...

Las carreras «de derechas», es decir, las de Derecho y diversas ciencias económicas, son las que tienen más nuevas matrículas en la Universitat de les Illes Balears (UIB). Por contra, las carreras de «izquierdas», de decir, las de Filosofía y Letras, especialmente la Filología Catalana, son las que registran menos nuevos alumnos.


Esta catalogación como carreras «de derechas» o «de izquierdas» no es, naturalmente, fruto de una encuesta exhaustiva hecha con criterio científico, pero sí que responde a un sentir generalizado en el Campus de la UIB, aunque sea más por posiciones maximalistas que por el hecho de que haya una otra ideología imperante.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Francament, aquests del (fin del) Mundo s'ho haurien de fer mirar, ho redueixen tot a l'absurd, pensen que les coses són com ells voldrien que fosin o com si s'hagués d'acabar el mon. El més trist és que els que ho dirigeixen no en tenen ni punyetera idea de la realitat social i cultural de la nostra illa, segur que no han vist res més enllà del Terreno, amb tots els meus respectes cap aquesta barriada de ciutat.

enguillem.cat