09 de juliol 2006

De Dret i de dretes...

El Mundo ha dividit avui les carreres del a UIB en carreres de dretes i carreres d'esquerres. Així, i una vegada fet l'estudi "científic" de la ideologia dels alumnes de les carreres (l'estudi no és el fruit de cap enquesta, sinó "del sentir general en el campus"), el diari es vanagloria de què les carreres de dretes pugin en número d'alumnes i les d'esquerres no. Bé, afortunadament, jo sóc un professor d'una carrera de dretes en franca expansió...

Las carreras «de derechas», es decir, las de Derecho y diversas ciencias económicas, son las que tienen más nuevas matrículas en la Universitat de les Illes Balears (UIB). Por contra, las carreras de «izquierdas», de decir, las de Filosofía y Letras, especialmente la Filología Catalana, son las que registran menos nuevos alumnos.


Esta catalogación como carreras «de derechas» o «de izquierdas» no es, naturalmente, fruto de una encuesta exhaustiva hecha con criterio científico, pero sí que responde a un sentir generalizado en el Campus de la UIB, aunque sea más por posiciones maximalistas que por el hecho de que haya una otra ideología imperante.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta campanya de llarga distància de ElMundo té com objectiu mostrar a les esquerres com una cosa lletja, perdedora, excloent i minoritària. En canvi, sempre intenta mostrar a la dreta com a guanyadora (o perdedora injustament i il·legalment), guapa, majoritària, oberta i plural (però sempre dins el mateix bloc dretà).

El que sobta en un suposat diari seriós, és una crònica que reconeix obertament que no respon a cap estudi mínimament seriós i només a la percepció subjectiva d'un periodista que no fa feina ni estudia al campus de la UIB.
Per cert, aquest periodista és d'Eivissa :D


Per altra banda, a la mateixa edició d'aquest diumenge de ElMundo, surt una entrevista al president del Govern Jaume Mates.
Les preguntes més interessants la fa l'ex-vicerector d'alumnes de la UIB, Jaume Sureda:

-Jaume Sureda: EL MUNDO acaba de publicar lo que va a costar la televisión del Consell y ya se sabe lo que cuesta IB3. ¿Le parece normal que en estas televisiones se invierta tres veces más que en la universidad, donde el Govern invierte 54 millones de euros?

-Son dos cosas distintas. La Educación es una prioridad para el Govern. Si comparamos el presupuesto que recibimos en el año 2003 y cual es el presupuesto que ahora dedicamos, las cifras son tremendas. Resulta que si esto lo extrapolas al campo de la Educación, la comparación ya es insultante. El esfuerzo hecho en Sanidad y Educación son los más importantes que se han emprendido en esta comunidad autónoma. Triplicaremos los edificios de institutos y colegios que se hicieron en los cuatro años de la pasada legislatura.

-JS: ¿Y el gasto en televisión?

-La televisión es un elemento vertebrador en una comunidad autónoma donde tenemos televisiones autonómicas de otras comunidades. Nos cuesta conocernos, la realidad de Mallorca, Menorca, Eivissa y Formentera son realidades distintas, muy distintas y la televisión nos ayuda a conocernos.

EnGuillem! ha dit...

Francament, aquest del mundo s'ho haurien de fer mirar, ho redueixen tot a l'absurd, pensen que les coses són com ells voldrien que fosin o com si s'hagués d'acabar el mon. El més trist és que els que ho dirigeixen no en tenen ni punyetera idea de la realitat social i cultural de la nostra illa, segur que no han vist res més enllà del Terreno.

enguillem.cat

Anònim ha dit...

Francament, aquests del (fin del) Mundo s'ho haurien de fer mirar, ho redueixen tot a l'absurd, pensen que les coses són com ells voldrien que fosin o com si s'hagués d'acabar el mon. El més trist és que els que ho dirigeixen no en tenen ni punyetera idea de la realitat social i cultural de la nostra illa, segur que no han vist res més enllà del Terreno, amb tots els meus respectes cap aquesta barriada de ciutat.

enguillem.cat