24 d’agost 2020

Bayern i Elx

 Ahir va ser un gran dia pels apassionants del futbol. En un mateix vespre, final de Champions i final d'ascens a Primera Divisió. I, la veritat, és que estic molt content amb els dos resultats. 


Els petrodólars de les monarquies àrabs del PSG - Paris Saint-Germain no pogueren amb el FC Bayern München, una de les millors fàbriques de futbol del món. La reacció de l'afició del PSG ho diu tot, i es mereixerien, només per això, esser exclosos una bona temporada de les competicions europees.  


Dir que el  paper del Bayern és doblement meritori, ja que ha fet campió d'Europa, entrenat per un entrenador (Hans-Dieter Flick) que va arribar sense fer renou l'any 2019, per assumir l'equip de forma interina, després de la destitució de Kovac, fins que es trobés un entrenador de "nom"; i, en menys d'un any, Flick va aprofitar la oportunitat i ho ha guanyat tot. 


Ah, i suposo també, que els aficionats del Barça, i en particular, Bartomeu, estaran contents pel resultat d'ahir: un jugador culé Philippe Coutinho, que va costar 160 milions d'euros a l'equip català, ahir vespre va fer campió d'Europa amb el Bayern, tenint  fitxa amb el Club barcelonés i ficant dos gols al Barça en quarts el dia de la major golejada històrica que ha rebut mai el Barça en competicions europees (8 a 2). Tot un exemple de gran gestió esportiva, la de Bartomeu... 


En quant a la final d'ascens, enhorabona al Elche CF per l'ascens davant el Girona FC. Pacheta com entrenador, i Nino com jugador, representen el futbol que a mi m'apassiona. Les he vist als dos competir contra el meu CD Atlético Baleares, i, els dos, en tres anys han passat de Segona B a Primera. En canvi, em sap greu, però a Francisco, l'entrenador del Girona, sempre l'he vist a la banqueta, amb una xuleria que detest.


De Pacheta li dedicaré un altre post, que s'ho mereix. Tot somiant en què un dia pogués veure'l assegut a la banqueta local de l'Estadi Balear...