21 d’agost 2020

Actuació social d'emergència

 Vull manifestar el meu públic agraïment a Antoni Noguera com a responsable de serveis socials de l' Ajuntament de Palma per una actuació duta a terme durant aquesta aquesta setmana. 

Dilluns vaig contactar amb en Toni Noguera per una situació d'emergència social que detectàrem des de l'Associació Sa Creu Vermella : un home que feia mesos que vivia dormint al terra en un estable d'animals, sense aigua corrent i, gairebé sense aliments. Després de parlar amb en Toni, es varen posar en contacte immediatament, gràcies a les gestions del regidor, des dels SSSS de Palma; i durant aquesta setmana, hem treballat en xarxa (associació, UMES, Creu Roja, SSSS municipals...), aconseguint finalment ahir una plaça, ni que sigui provisional, al Centre d'Acollida Municipal per persones sense sostre.

Queda molta de feina a fer per a la completa reinserció social de la persona afectada, però com a mínim, en una època de tanta crítica destructiva, vull agrair avui la gestió del Tinent de Batle i del seu equip en aquesta ocasió. 

I també vull denunciar que hi ha un quart món entre nosaltres que està tan marginat que no és ni capaç d'arribar per ell mateix als serveis socials bàsics. I si no li donam una mà des de la societat civil no ho fa ningú. La lluita contra l'exclusió és feina de tots, i m'avergonyeix que molts de conciutadans coneguin situacions com aquesta i mirin de cap una altra banda fora donar una mà a qui ho necessita.Cap comentari: