20 de juliol 2016

IB3 poètica

Aquest mes de juliol es compleixen 20 anys de la mort de Miquel Àngel Riera i de Damià Huguet. He trobat molt a faltar l'emissió d'una programació especial per IB3 televisió sobre el tema. I si s'ha amès, disculpau la meva ignorància televisiva, però se m'ha passat per alt. 

S'haurien d'haver realitzat i emès des de la televisió pública, al meu entendre, un parell de bons documentals sobre els grans escriptors i poetes de les darreres dècades que ja no hi són (Riera, Huguet, Blai Bonet...). He trobat a faltar, per exemple, la ment privilegiada de doctors com Damià Pons i Pons explicant per la petita pantalla, des de la seva experiència i anàlisi literària, l'obra dels grans del Llevant de Mallorca. Em contaren fa temps la bona relació personal d'Andreu Manresa, actual director de IB3, amb Huguet, i, de ser veritat, esper que aquesta mancança que he apuntat, si és compartida, sigui esmenada en un futur, encomanant més programació cultural per la graella autonòmica. 

Entenc que IB3 és un Titànic mal de capgirar, però, en moltes de coses, l'ombra del tàndem creador Matas-Umbert, encara és molt allargada; i crec que som molts els que demanam més cultura i manco platja-verbena a les emissions de la televisió pública d'aquest País.