17 de gener 2009

Menyspreu als mallorquins

Middelman, president de Fomento del Turismo i director general d'Air Berlín ha tornat a menypreuat a tots els mallorquins. En un discurs oficial, ha amollat les següents perles:

"La discusión lingüística nos cuesta clientes porque millones de personas que vienen a España a aprender español se van a otros sitios por la discusión lingüística existente en las islas"

"cuando salimos fuera, a Balears se la identifica con España, porque Balears es España, y aquí parece haber una necesidad de querer separarnos cuando éste es un país rico por su diversidad"

"Estamos sufriendo la dictadura de las minorías, habría que cambiar el sistema electoral para que gobiernen los que tienen más votos, porque aquí están mandando los que tienen menos votos"

Es veu que s'ha perdut ja la vergonya i que tot val si té per fiinalitat destruir una llengua mil vegades maltractada durant els darrers trenta anys. M'agradaria que, dins aquest cosmopolitisme, fes un discurs semblant a Alemanya defensant la supressió de l'Alemany a Alemanya en pro de l'universalisme de l'anglès. En rebem des de tots els costats, des de Air Berlín fins a les bajanades de la gent del ridícul Manifiesto, sense oblidar els "enfados" que agafen determinats empleats (pagats amb 6 milions d'euros anuals) del propi Govern pel fet que es facin preguntes en català. Ara, per la nostra part, només ens queda la resistència i el plantar cara, amb la força moral que tenim al nostre costat, a qui ens vulgui trepitjar les nostres signes d'identitat.