26 de gener 2007

Una altra passa cap a la unitat: ara al País Valencià


Després de la constitució del Bloc per Mallorca, ara al País Valencià segueixen les nostres mateixes passes. Avui dematí s'ha signat l'acord electoral denominat Compromís pel País Valencià. Integren la candidatura unitària EUPV, el Bloc, els Verds, els Verds-Esquerra Ecologista i Izquierda Republicana. Segons les enquestes, i d'inici, sembla que Compromís podria arribar a treure 12 escons a les Corts del País Valencià. Molt bona notícia ja que, tal i com sabeu, basta mirar les matemàtiques per veure que la divisió caòtica de de l'esquerra és la gran arma electoral que permet, al País Valencià, a les Balears, o a qualsevol banda, les successives victòries de la dreta.

2 comentaris:

Toni Bennàssar ha dit...

Com es pot veure, arran d'aquest encertat post, tota passa cap a la unitat és força difícil. Esperem que s'aconsegueixin uns bons resultats i que l'esquerra es vagi unificant passa a passa. No ens podem permetre el luxe de tantes divisions. I en quant al tema d'ERPV i ERC-Illes, crec que s'haurien de plantejar quin és el seu objectiu. Si és un objectiu a llarg termini, confiant que la resta del nacionalisme valencià i mallorquí desaparegui i ells ocupin l'espai, endavant. Si aspiren a canviar el govern d'aquest país a curt i mig termini, crec que s'equivoquen.

Toni Bennàssar ha dit...

Malauradament la història de l'esquerra política és la història de successives escissions que han anat debilitant el projecte. jo sempre he estat per la unitat i per aglutinar el màxim de gent possible. Sembla que en aquesta ocasió no ha pogut anar bé amb ERC ni aquí ni al País Valencià. Esperem que a la llarga es vulguin integrar en un projecte unitari; i sinó, tant de bo que li vagin bé les coses, ja que totes les forces polítiques, siguin quines siguin, que plantin cara al PP, són, almanco per jo, benvingudes.