02 de gener 2007

Començament d'any

Comença un nou any que serà mogut políticament. Tenim eleccions locals i autonòmiques i , a ben segur, es produiran canvis a alguna de les institucions cabdals de les Illes. Es un any en el qual s'haurà de clarificar el panorama polític illenc. S'haurà de veure de quina forma afectaran electoralment els escàndols de corrupció al partit governant. També es interessant analitzar quin serà l'impacte electoral de la creació del BLOC per Mallorca i quin pes postelectoral tindran els escindits dretans del PSM. Sembla que darrerament s'està perfilant una pinça Entesa, ERC-Illes i UM per atacar al BLOC. Sembla que tots ells tenen la intenció de construir el seu espai a costa de les cendres d'un PSM que aspiren a liquidar. Haurem de veure com es perfila tot plegat. A l'àmbit estatal, fer esment que el procés de pacificació d'Euskadi sembla que ha quedat trencat amb l'atemptat de Barajas. Tindrem eleccions municipals al País Basc i un bon element d'analisi serà veure si l'esquerra abertzale es pot presentar a les mateixes o si continua en acció a tots els efectes la Llei de Partits. A hores d'ara el més probable és que continuï la il·legalització, i, per tant, a mesura que ens acostem als comicis es pot pronosticar que la tensió augmenti al nord de l'estat. A més, la situació política basca es pot complicar amb un previsible increment de la violència derivat de la finalització de l'alto el foc. Una situació trista de sang i dolor que esperem que, qualque dia, pugui acabar. Per ara, les esperances de pacificació semblen, amb el nou any, malauradament mortes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ets un poc tendenciós...
1. ERC-illes no existeix, és Esquerra - Illes, però vos interessa posar mal.
2. Pinça amb UM?? no té agafada per enlloc excepte per seguir intoxicant. Esquerra i Entesa mos entenem molt i és molt provable que anem junts a les autonòmiques, això és tot. Per cert, amb el suport d'independents que no els hi ha agradat gens com vareu fer el Bloc proEU.
Hi poden haver acords de futur amplis. Però no seran al Bloc que heu montat de tant mala manera.

Anònim ha dit...

El Bloc per Mallorca ni ha estat construit de forma tendenciosa ni se vol posar mal enlloc.

Criticau la inserció de EU al Bloc... alerta però amb dues coses:

- EU és un partit tan mallorquí (en aquest cas més perquè no es vol colonitzar res) com ho pugui ser ERC.

- EU encaixa tant (en aquest cas crec que molt més) amb el Bloc com ERC amb UM.

El que voleu voltros és perdre una oportunitat d'or per construir una nova Mallorca basada en la ideologia progressista. Centrau-vos en oferir un programa política coherent (creieu que podreu?) enlloc de criticar al Bloc (punt progrmàtic de partit bastant pobre).

Què us agermana a vosaltres?