08 de setembre 2012

Nins i nines (separats, of course!)

"Hay que plantearse hasta qué punto el argumento de que la educación diferenciada supone discriminación entre los sexos es un argumento compatible con la Convención de la Unesco que firmó España contra la discriminación en la enseñanza"

José Ignacio Wert, Ministre espanyol d'educació, referint-se a la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix finançar a les escoles que segreguin per raó de gènere, dixit.


No me pensava mai que veuria a un Ministre espanyol criticant al Tribunal Suprem per progressista. El Tribunal Suprem s'ha oposat a una cosa que és òbvia: no es pot finançar amb doblers públics a les escoles que segreguen per raó de gènere a les seves aules. De la mateixa manera que no es podria finançar amb doblers públics a les escoles que segreguen per raó de raça, religió, classe social, o qualsevol altre causa de discriminació de les incloses a l'article 14 de la Constitució. Aquest model segregador era propi de l'escola franquista, plena de prejudicis, misogínia i doble moral. I jo em deman, si qui segregàs, enlloc d'escoles integristes catòliques, fossin escoles religioses musulmanes, es permetria que es continués pagant els concerts i s'apel·laria a la llibertat d'elecció dels centres i els pares? Quan tenim un govern amb membres més reaccionaris que els propis i conservadors membres de la carrera judicial, molt malament anam...