12 de març 2008

Evolució electoral del PSM

Ara, després de la ressaca de les eleccions, ve temps d'anàlisi. He actualitzat les dades al gràfic que vaig fer per la revista Lluc. Si miram el gràfic es pot deduir una dada essencial: els dos pitjors resultats electorals del PSM en els darrers quinze anys les ha aconseguir quan s'ha presentat coaligat amb partits de dreta (amb CiU a les europees del 2004 i amb UM a les generals del 2008). Per contra, els millors resultats de la darrera dècada les ha aconseguit presentant-se dins candidatures unitàries d'esquerres (Progressistes a les generals de 2004 i BLOC a les autonòmiques del 2007). Ara s'ha d'analitzar tot plegat, però, en principi, els números canten tot sols.

1 comentari:

Vicente Juan ha dit...

El PSM és un partit que defensa la protecció del territori com un dels seus principals trets d'identitat.

Aquest fet condiciona molt el col·laborar amb forces polítiques (Entesa i UM) que per les seves propostes liberals i conservadores veuen en bons ulls projectes desemvolupistes que passen els beneficis econòmics i mediàtics per damunt de l'entorn natural.

Per aquest motiu l'electoral, que pateix aquesta contradicció, no confia en la voluntat del PSM en protegir el territori.