17 de juny 2007

Un dissabte, Cort

El darrer pic que Palma va investir a un batlle d'esquerres jo tenia deu anys. El batlle en qüestió era Ramon Aguiló. Aquell darrer mandat fou un caos: trànsfugues, suport altern de partits diferents, enfrontament amb gairebé tothom... el resultat, la dreta al poder, una dreta que hem hagut d'aguantar setze anys. Després de tanta d'espera, la gent del BLOC anàrem a Cort per veure el canvi d'equip consistorial. L'experiència és per contar-la. Dos regidors del BLOC (el vot "útil" ens n'ha fet perdre tres en relació amb l'anterior legislatura) juraren el càrrec (l'amiga Nanda, sense renunciar al dret d'autodeterminació del nostre poble). La votació d'investidura del nou batlle fou nominal, i un regidor ppero del meu poble, Sebastià Sansó, va generar més d'un comentari quan, enlloc de simplement dir el nom de Catalina Cirer, va dir que donava el seu vot «per convicció, por coherència, por lleialtat al partit i per la gran persona que és... Catalina Civer» (més que un vot semblava una declaració). Durant la votació, tres militants del PP increpaven a Aina Calvo i a la gent d'esquerres portant una cartolina que deia "dónde están los votos del PP?" (sic) i reclamant "listas abiertas" . Divertiren l'acte, si més no. Al final, festa al carrer. Cantàrem amb la gent de Salom-Ib3, es va fer onejar una bandera republicana (a veure si és un preludi d'un pròxim 14 d'abril en que gaudim de la plaça de Cort sense les limitacions i obstacles que han imposat els "populars" durant els darrers anys a l'associació per a la memòria històrica). En resum, el dissabte 16 de juny de 2007 ens tornarem a trobar a Cort tota la gent del BLOC, aquells que des de fa més d'un any feim feina dia a dia per consolidar un projecte polític destinat, sens dubte, a canviar la fisonomia política d'aquest País.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ESTO ES LO QUE HACE EL PP

Me gustaria contaros si se me permite cual es la mentalidad del PP

Delgado pasará de ganar 60.000 euros brutos anuales a 90.000
El alcalde de Calvià se sube el sueldo un 50% y 'ficha' a 40 asesores

Sin complejos. Obtenida la mayoría absoluta para el PP en el Ajuntament de Calvià, una de las primeras decisiones que adoptará el alcalde Carlos Delgado Truyols en esta legislatura que ahora principia será subirse el sueldo en más de un 50 por ciento y complementar su equipo de gobierno a golpe de talonario con efichaje de 40 asesores y cargos de confianza. Gracias a una moción que el pleno municipal aprobará mañana en sesión extraordinaria, Delgado pasará de ingresar 60.000 euros brutos anuales, a embolsarse 90.000, a razón de 14 pagas mensuales de 6.428,5 euros durante los próximos cuatro años.

Toni Bennàssar ha dit...

Es veu que hauran de col·locar molta de gent els pperos als pocs ajuntaments en els que governen. A més, no sé com així en Carlos Delgado, que té un patrimoni personal que inclou entre d'altres coses un castell, necessita d'un sou tan elevat per "servir" als seus ciutadans.