17 d’octubre 2021

Aparelladors i habitatge

La solució pel problema d'habitatge a les Illes Balears no és acabar amb l'especulació urbanística; obligar a posar al mercat els habitatges buits; o prendre mesures econòmiques per intentar disminuir l'arribada massiva i continuada de nous habitants: segons el Col·legi d'Aparelladors (COAAT Mallorca) la solució pel problema de l'habitatge és construir el rústic que ens queda a l'illa i afegir més altures als edificis existents (tal i com feren ja els hotelers gràcies a dues lleis fetes a mida, una impulsada per Carlos Delgado primer (PP) i l'altra per Iago Negueruela després (PSOE))... Estam ben arreglats.


"El político insular está obsesionado con el consumo del territorio. Si no queremos consumir territorio, debemos de buscar alternativas, que tienen que ser valientes. Si no se puede crecer en extensión, tendremos que crecer en alturas". 

"Hoy en día, o tienes 14.000 metros cuadrados o no tienes nada, y es irracional. Debemos tener claro que, o defendemos la vivienda, o defendemos el territorio. Las dos cosas son incompatibles. Si queremos que haya vivienda asequible, hemos de poner más suelo en el mercado, y si queremos que sea barata, hace falta mucho más suelo".