11 d’agost 2021

Elèctriques

 *Aquest dies estam pagant el preu de l'electricitat més car de tota la història, i ens diuen que anirà encara pujant més.

 

*Fa uns mesos, es va elegir a dit a l'ex ministra del PSOE Beatriz Corredor presidenta de "Red Eléctrica" la macro empresa monopolística distribuïdora d'electricitat.

 

*Corredor cobra pel seu càrrec 546.000 euros anuals més incentius. 


*Abans de ser nomenada presidenta de "Red Eléctrica", Corredor no tenia cap tipus d'experiència en el sector elèctric, ja que les dues úniques professions que ha exercit la Sra. Corredor són les de registradora de la propietat (com Mariano Rajoy) i la de política del PSOE (en l'àrea d'habitatge). 


*Al marge de Corredor, hi ha hagut durant els darrers anys una mitjana anual d'entre 30 i 40 ex ministres de Partido Popular i PSOE col·locats a dit als consells d'administració de les elèctriques. Al darrer recompte que es va fer n'hi havia 32; uns alts directius que han arribat a cobrar sumant les nòmines que perceben uns 7 milions d'euros anuals en concepte de retribucions, més incentius i altres beneficis. Tal volta, el polític més conegut d'entre ells és el "socialista" Felipe González, que ve cobrant 126.500 euros anuals per pertànyer al consell d'administració de Gas Natural; i José María Aznar, que cobra més de 200.000 euros anuals per ser "assessor extern" d'ENDESA. 


Vist amb perspectiva, encara trob que pagam poc de rebut elèctric, si tenim en compte a tota la casta que mantenim amb dit pagament.

PS. L'empresa que més contribueix al canvi climàtic a l'Estat espanyol és ENDESA. I ningú en parla...