21 de maig 2020

Revolta

Dimarts ens vàrem reunir amb el DG de Relacions amb el Parlament Miquel Àngel Coll (PSIB) per tractar el Decretazo 8/2020. Ens va dir que ni tan sol estava a l'ordre del dia del Parlament la seva aprovació, que no tenien terminis establerts, i que probablement s'esgotaria el termini general de 30 dies per dur-lo a convalidar en seu parlamentària. Avui, ens aixecam amb la notícia a Ultima Hora Mallorca que anirà al proper dimarts al Parlament per la seva convalidació. Una falsedat més (o MÉS). Per afegitó, segons la notícia, tenen garantits els vots de PSIB; Podem Illes Balears; MÉS per Mallorca i El Pi.

Ha quedat acreditat ara sí que sí que aquest pacte governa de forma absolutista (ara li diuen "bolivariana"), en pro dels poderosos (hotelers, constructors, tour operators, ports esportius i energètiques) sense respectar les normes mínimes de la democràcia i el dret de participació i manifestació, trepitjant els drets de la societat civil. L'autoritarisme no només és en quant al contingut (Decret Llei en matèria en què no es justifica impedint la participació pública i institucional en l'elaboració del projecte) sinó també en quant al temps (aprovació exprés durant l'estat d'alarma per impedir la mobilització popular en contra del projecte). La lluita en contra d'aquest govern ja no és una qüestió d'ideologia (esquerra - dreta o catalanisme - espanyolisme) sinó de defensa de les normes mínimes de la democràcia. En hi va el futur de tots.

 "Quand le gouvernement viole les droits du peuple, l’insurrection est, pour le peuple et pour chaque portion du peuple, le plus sacré des droits et le plus indispensable des devoirs"
 (Quan el govern viola els drets del poble la insurrecció és per al poble, i per a cada porció del poble, el més sagrat dels seus drets i el més indispensable dels seus deures).

 Article 35 de la Declaració del Drets de l'Home i el Ciutadà de 1793