13 de març 2019

Soraya

Una petita lliçó jurídica del dia... 

1.- Durant 2 anys, els alts càrrecs del govern no poden desenvolupar cap activitat que tingui a veure, ni directa, ni indirectament, amb la seva prèvia tasca governamental: Article 15 de la Ley 3/2015, de 30 de marzo, reguladora del ejercicio del alto cargo de la Administración General del Estado. 

2.- Soraya Saenz de Santamaría, 8 mesos després de deixar el càrrec, farà feina d'advocada pel bufet Cuatrecases, sense haver esperat els 2 anys que marca la llei 3/2015. 

3.- Soraya Saenz de Santamaría ha assegurat que en la seva feina d'advocada, no tocarà temes que tinguin relació amb la seva etapa de vicepresidenta del govern. 

4.- L'article 25 de l'Estatut de l'advocacia, regula el secret professional, i estableix que MAI es podrà obligar a què Soraya hagi de declarar sobre temes que pugui dur d'advocada al despatx Cuatrecases, ni sobre els seus clients, presents, o futurs. 

5.- Per tant, és materialment impossible saber si Soraya, respectarà o no la llei d'incompatibilitats, o si aprofitarà de la seva agenda de contactes, i/o de la informació privilegiada que coneix, per afavorir ara als clients del seu nou despatx, ja que, d'acord amb l'esmentat article 25 de l'EA, està PROHIBIT, que ningú li pugui demanar explicacions sobre la seva activitat d'advocada que ve protegida pel secret professional. 

6.- Tot legal, tot, #marcaEspaña