29 de setembre 2018

Tere

Tal dia com avui de fa 5 anys, a n'aquestes hores, estàvem la gent de l' Associació Sa Creu Vermella protestant contra les polítiques de José Ramón Bauzá amb altres 100.000 persones a les Avingudes de Palma. Dels que sortírem a n'aquesta foto, ens falta, des de març, na Tere. 

Un maleït camió a Miami li va segar la seva vida en un accident que ens ha deixat un trauma del que és impossible que mai ens recuperem anímicament els que la coneguérem i convisquérem amb ella. Companya, col·lega, amiga, confident... en fi, no sé ni com definir la nostra relació, i m'estim més no fer-ho. Em centraré en l'activisme. 

Na Tere fou durant anys directiva de l' Associació Sa Creu Vermella; membre de la Plataforma contra el Segon Cinturó (sí, aquesta aberració asfàltica que ara el Consell de Mallorca està executant); i cofundadora de la PAH Mallorca (Plataforma d'afectats per l'hipoteca) i advocada de la citada Plataforma. Mai va cobrar un euro pel seu activisme ni per ajudar com advocada a qui ho necessitava i no podia pagar l'assistència lletrada, ja fos un desnonament, o qualsevol altre tema. Jo li feia sovint la broma que teníem Santa Teresa de Calcuta i Santa Teresa de Son Ferriol, que era ella. 

Les darreres conversacions sobre política partidista m'estim més no recordar-les, ja que estava tan decebuda com ho estic jo, amb tots i amb tothom. 

Els seus companys de l'Associació Sa Creu Vermella hem demanat aquest estiu que la Biblioteca Pública de Son Ferriol porti el nom de Teresa Sánchez Quetglas, en homenatge al seu activisme cívic, degut a la seva estreta relació amb el món dels llibres ja que, al marge de l'advocacia, des dels 18 anys havia vingut treballant a una llibreria i era una apassionada de la literatura. Ahir, precisament, ens ha contestat l'àrea de participació de l' Ajuntament de Palma que ens dóna el vistiplau i comparteix la nostra petició, però que la decisió final és de l'àrea de cultura de l'Ajuntament que pertany al regidor Llorenç Carrió. Aprofit per demanar-li al regidor i al mateix batle de Palma, Antoni Noguera que faci possible aquesta petició, i ens concedeixi aquesta sol·licitud que crec que serà àmpliament compartida.