24 de juliol 2018

Creuers i destrucció

He de recomanar el documental francès "The Mediterranean burnout" sobre l'impacte dels creuers en la destrucció de la Mediterrània. Posen el port de Palma d'exemple mundial de la destrucció d'un territori per part dels creuers. Rebem, a Ciutat, més de 600 creuers a l'any i la xifra va en augment. Intervé en el documental Dr. Axel Friedrich, el prestigiós científic que va descobrir el Dieselgate de Volkswagen. L'esmentat científic, des del port de Palma, denuncia la contaminació que patim a Palma amb un estudi de partícul·les al Passeig Marítim de Palma que fa tremolar. El Dr. ens adverteix de com els fumerals dels creuers ens estan matant poc a poc als indígenes d'aquestes Illes. El director de l'Autoritat Portuària, Gual de Torrella, entrevistat, nega la contaminació, i, donant llargues, no vol fer públics els estudis sobre partícules i contaminació que té l'APB. 

Es denuncia al documental que hi ha un programa que es denomina "Blue Carpet" mitjançant el qual el govern espanyol subvenciona l'atracament de creuers amb doblers públics. 

 Feis el favor de mirar el documental, ho trobareu per la xarxa, i sota demanda a Movistar+ i altres plataformes sota la denominació "El Mediterráneo se ahoga". Com es obvi, no s'emetrà mai ni per IB3, ni per RTVE ni per cap televisió espanyola. No és #turismofobia, és la nostra salut.