18 d’octubre 2011

El Hong Kong del Mediterrani

Cada dematí un s'aixeca amb l'anunci d'un nou projecte urbanístic que vol promoure el Govern de les Illes Balears. Els ultraliberals que ens governen no han après la lliçó. Que els quedi clar, la crisi és la crisi del totxo, una crisi provocada per l'especulació en el món de la construcció. Idò bé, ens pretenen treure de la crisi fent grans projectes urbanístics a dit amb la intenció d'afavorir a especuladors que suposadament generaran riquesa en bé de tots. No m'ho crec, sincerament. 

Un dia ens diuen que urbanitzaran el Guix, l'on demà que faran un parc temàtic religiós a Ses Salines, passat demà que faran un parc temàtic no religiós de 200 hectàrees a Llucmajor, l'altre dia que urbanitzaran Ses Fontanelles, sense comptar el pelotazo (ho he d'escriure en castellà, com no...) de Calvià concedint llicencies a dit per reorganitzar una zona pública segons els interessos singulars d'un determinat grup hoteler. A més, es tornen a classificar desenes d'urbanitzacions protegides per nosaltres, els rojos, a l'hora que es donen llicències per construir vivendes a urbanitzacions no dotades de serveis. El concepte balearització, nascut a les illes per definir una política de destrucció del territori i exportat a la resta del món, està tornant amb força. No sé cap a on anam, no sé quin és el destí que ens té planejat aquesta dreta radical i grisa (com el ciment) que ens governa. El que sí sé és que si continuam així, en pocs anys, no podrem parlar de la illa de la calma, sinó del Hong Kong del Mediterrani. 

1 comentari:

Joan ha dit...

No et fiquis en Hong Kong que només tenen urbanitzat el 25% del seu sòl, i això que en un territori que és la meitat del de la ciutat de Barcelona hi viuen sis milions de persones.