23 d’agost 2008

Accidents

Tothom està de dol per la terrible desgràcia que ha passat a l'aeroport de Barajas. Tot plegat duu a la reflexió. Estam posant diàriament les nostres vides en mans de companyies privades, que declaren pèrdues, acomiaden treballadors, i que pretenen, per damunt de tot, oferir els seus productes al millor preu, costi el que costi. Hem viscut darrerament dos incidents greus que ens han impactat i que fan que molts de ciutadans tenguin dubtes sobre l'eficàcia dels controls públics sobre l'economia privada en àmbits especialment delicats. El primer d'ells, en ordre d'importància, ha estat l'accident de Barajas, però tampoc ens podem oblidar de les greus irregularitats que han dut a què s'amagués una greu fuita nuclear a la central d'Ascó. En aquest món del capitalisme desapiadat l'Estat no pot dimitir. Han de ser organismes públics i eficients els que controlin que, sota cap concepte, es posa en perill la seguretat dels ciutadans per produir a més baix cost. El neoliberalisme econòmic imperant, que promou l'aversió a tot allò que suposi dirigisme estatal, no ens pot fer oblidar una màxima bàsica: la seguretat pública està per damunt del benefici empresarial.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia don Antoni. Estic totalment d'acord amb vostè. Recentment han aparegut articles a premsa de socialdemòcrates defensant l'Estat Social que vostè esmenta, tot criticant el neoconservadurisme imperant. Al meu blog he recollit un de Mario Soares molt interessant publicat a El País.


Sempre és un plaer llegir el seu blog.

Salut

Anònim ha dit...

Relacionat amb un altre tema que també m'interessa molt. Com així tot lo relacionat amb l'"atletico baleares" està tot en castellà, el nom, comunicats,... avegades no se quin equip es mes fatxa dels dos de ciutat... Que som de mallorca o de valladolid?

Toni Bennàssar ha dit...

El neoconservadurisme és molt perillós en un món cada pic més desideologitzat. I el desmuntatge de l'Estat social, malauradament, l'han planificat els neoconservadors i l'han executat o permès a molts de països es socialdemòcrates. Per exemple, des de un punt de vista d'avanços socials, ha servit de res la darrera dècada de govern labourista britànic? El new labour sembla, en ocasions, un new conservadurisme.

En quant a l'Atlètic, ja he contestat en moltes ocasions al meu blog aquesta qüestió. El "problema" que existeix és que som un club, club, no una empresa com altres, i funcionam de forma autogestionada i amb l'esforç altruista de molta de gent. Cadascú fa la feina que pot i amb la llengua que sap. Aquesta és la realitat. S'ha de dir, en tot cas, que no "tot" està en castellà, ja que, entre d'altres coses tots els comunicats es treuren en castellà i català al temps, i ho podeu comprovar voltros mateixos a la web: http://www.atbaleares.com/index.php?le=ca