04 de juliol 2008

L'espanyolíssim Casillas

El capità de la selecció espanyola de futbol, la roja, s'ha sumat al Manifiesto por la Lengua Común (la castellana, of course). En declaracions a El Mundo, ho ha fet, segons ell, pels següens motius: "Me adhiero porque creo en el vínculo que supone nuestro idioma común y porque no quiero que ni un solo niño en mi país no pueda acceder a su derecho a educarse a través de este vínculo común"

Aquest manifest, que ara està tant de moda, intenta, en fons, tornar al monolingüisme castellà i conté perles com aquestes:

La lengua castellana es común y oficial a todo el
territorio nacional, siendo la única cuya
comprensión puede serle supuesta a cualquier
efecto a todos los ciudadanos españoles.

Los representantes políticos, tanto de la
administración central como de las autonómicas,
utilizarán habitualmente en sus funciones
institucionales de alcance estatal la lengua
castellana lo mismo dentro de España que en el
extranjero, salvo en determinadas ocasiones
características.

L'objectiu declarat d'aquest manifest és fer una llei estatal, canviant la constitució si fos necessari, per garantir els seus objectius. Uns objectius que parteixen d'una gran mentida: que es persegueix als castellanoparlants a les autonomies no castellanes, tal i com pugui ser Balears. El capità de la selecció espanyola es suma a la mentida, la perpetua i la popularitza. El seu ex-seleccionador va fer el mateix fa una setmana. I el que més m'emprenya (es veu que circula sang catalana per les meves venes) és que el sou d'aquesta gent (Casillas, Aragonés, etc.) l'he pagat, en certa mesura, a través dels meus impostos, per a què me representin (perdonau el sarcasme) lluint "la roja". Em sap greu, però la meva bandera és roja, però no està tenyida, ni molt manco, del roig que pretén representar aquesta selecció del toro de osborne i el "viva españa" per megafonia.

PS. Si Casillas i els altres són tan espanyols, que regalin els sous que han guanyat amb "la roja" a l'hisenda pública espanyola. Això sí que seria una gran mostra "d'espanyolitat". I vos deix, per, últim un gran acudit gràfic aparegut al Diario de Mallorca.