05 de juny 2008

Lluís Sitjar

Com que aquesta setmana parlam bastant de futbol, crec convenient citar un interessant article den Llorenç Capella al diari de Balears en que conta el passat del president més emblemàtic del Real Mallorca: en Lluís Sitjar. Aquest president va donar nom camp històric dels barralets, el que estava ubicat (i encara hi està esperant un pelotazo), a la barriada de El Fortí. Bé, pels interessat en la història, aquí està l'article. Un dia parlaré de presidents i directius dels Balears (els Matas, Jaume Planas, Peñarandes, i companyia...) de ideologia antagònica al citat Lluís Sitjar.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La ideologia de Matthias Khun és la oposada de la de Vicente Grande?
Per cert veig que la web segueix el mateix criteri lingüístic d'air Berlin, en castellà basta, que ja mos entenem tots. Les actes de les reunions de la junta directiva també les fas en castellà?
Una abraçada i sort davant el Gernika, tot i ser simpatitzant del Mallorca no soc seguidor de mites romàntics ni de rivalitats estantisses.

Toni Bennàssar ha dit...

No sé quina és la ideologia de Mathias Khun, ja que mai li he demanada, ni sé la den Grande, el que sí sé és que el RCD Mallorca té un passat històric lligat al poder i al règim feixista, cosa que, afortunadament, el Balears mai ha tengut. La pàgina web del Club la fa i manté un aficionat de manera desinteressada. Som un club profundament amateur com veuràs. Difícilment li pots demanar a una persona que fa el que pot i el que vol (no cobra res per fer-ho) que ho faci en una llengua o una altre. Les actes del Club són una suma d'un llibre d'actes que s'ha vengut fent en castellà des de temps endarrera, ja que moltes d'elles han hagut de ser remeses per qüestions diverses a la RFEF (sí, la de Madrid) i s'han vengut fent per aquest motiu en castellà. En canvi, la majoria de paperassa que no surt dels Països Catalans la feim en català. Si vols més explicacions lingüístiques, vine un dia al Club en horari d'oficina i les rebràs. Ah, i davant el comentari de què en "castellà basta i ens entenem tots", m'agradaria deixar clar que jo no tenc ni he tengut mai res en contra del castellà (entre d'altres coses la meva tesi està escrita en castellà, i sense cap problema) i que no crec que el pedigree de lluita nacional vagi lligat, com pretenen alguns de manera simplista, al simple ús d'una llengua o una altra. Com deia el glosador, m'estim més un forester integrat que mil mallorquins renegats. Encara que, l'actitud d'air berlín, mereix la més enèrgica condemna par part de tots els catalanoparlants del Món. Salut i gràcies per l'encoratjament de cara a l'eliminatòria contra el Gernika. El proper diumenge estàs convidat a venir, a partir de les 12, a viure 90 minuts que ens poden ascendir o mantenir a l'infern.

Anònim ha dit...

Gràcies per les respostes i felicitats per l'ascens.

Anònim ha dit...

Ara que teniu una bon inversor - deixarem per un altre dia les repercussions ètiques i econòmicofinanceres d'estar en mans d'una immobiliària - crec que podeu fer un equip competitiu a segona B i una pàgina web amb un parell d'idiomes. Esperem que no segueixen l'apartheid lingüístic imposat per l'estat espanyol i la Unió Europea. Salut, molts d'anys i bon esport.