03 de març 2024

Atlètic Balears i la seva història

El pitjor de l'actual CD Atlético Baleares no és la penosa situació esportiva del primer equip masculí, sinó la pèrdua d'identitat i la negació de la nostra història, amb la conseqüent desafecció dels aficionats i pèrdua continuada de massa social. La negació per part de l'actual propietat de l'any 1920 com a data de fundació del Club, i dels nostres orígens obrers, n'és la màxima expressió d'aquest desdibuixament històric. Justament aquesta setmana he pogut adquirir aquesta joia: una publicació de l'any 1951 a la revista CORT amb motiu del primer ascens de l'equip a Segona Divisió A. El text, ho diu tot: 


""La semilla plantada en tierra fértil y con continuos cuidados llega a fructificar". Así también la semilla del "Baleares" sembrada por unos entusiastas deportistas en NOVIEMBRE DE 1920, ha llegado por fin a la espléndida realidad del fruto maduro, alcanzado en Julio de 1951. 


Han sido necesarios 31 años de desvelos, sinsabores, tristezas y alegrías, derrotas y victoriaspara llegar a esta ansiada II División Nacional. La modestia deportiva y económica del "Baleares", no le permitió seguir el camino rápido de otros equipos, que antes de él alcanzaron su ansiada meta..."