11 d’abril 2021

Capitalisme hoteler

Cap mallorquí està en contra dels hotelers. Però som molts els que estam en contra dels magnats hotelers, oligarques, depredadors del territori i explotadors de la classe treballadora que acabaren amb la majoria d'hotels d'estructura familiar arran de la crisi del petroli (1973); imposant, a partir de l'aleshores, el monopoli, el caciquisme i l'esclavatge a aquestes illes. Genial article d'Antoni Janer Torrens al Diari ARA Balears. 

"Només a Mallorca –apunta Garcia– entre el 1974 i el 1981 tancaren 257 petits hotels familiars. Després molts d’aquests hotels foren comprats per grans cadenes hoteleres

"Sis mesos abans, el 8 d’abril de 1976, prop de 4.000 empleats del sector de l’hoteleria ja s’havien manifestat pels carrers de Palma, exigint, entre altres coses, que no vinguessin més treballadors de la Península. La situació ja era preocupant amb més de 5.000 residents sense feina. “No va ser –avisa Garcia– una protesta xenòfoba. Entre els manifestants hi havia mallorquins i peninsulars que ja feien feina aquí. Demanaven que els hotelers no duguessin més gent enganada a l’illa, ja que la feien dormir als soterranis dels hotels. Com que a Mallorca no tenien cap xarxa de solidaritat, aconseguien que aquells treballadors fossin més submisos i que no es queixassin de les precàries condicions laborals”.