17 de març 2020

Medalles i virus

Per tot el món, els responsables polítics surten enrevoltats de metges i científics a les seves rodes de premsa; aquí, ho fan de generals i alts comandaments policials carregats de medalles. Suposo que faran comptes de combatre el COVID-19 a canonades. O, simplement, voldran amagar que fa 9 mesos Pedro Sánchez Pérez-Castejón va dissoldre de forma incomprensible l'hospital militar de campanya que havia creat el seu predecessor José Luís Rodríguez Zapatero, malbaratant amb aquesta dissolució 25 milions d'euros de material militar hospitalari de modern disseny alemany que ara ens fa molta de falta. 

Mentre, hem de veure l'humiliant espectacle del nostre Govern de les Illes Balears plorant que ens tanquin ports i aeroports davant d'un govern central, del seu mateix color polític, i que ni es digna, per simple educació institucional, a contestar-lis. 

L'únic consol és pensar que l'alternativa al tàndem Sánchez-Iglesias, sería un tàndem Casado-Abascal, amb Ortega-Smith de Ministre de Sanitat, combatent els "malditos virus chinos", des d'un tanc rotul·lat amb una enorme bandera rojigualda... No, jo no sóc d'eixe món...