29 de gener 2019

PGE 2019

Els pressupostos del PSOE suposen que els illencs perdem un 11,7% d'inversions envers als ja raquítics pressupostos de Rajoy de l'any passat, mentre que, a la resta de l'Estat, la inversió estatal pujarà de mitjana un 21,3%. 

Amb els pressupostos pactats per PSOE i Podemos, els baleàrics perdem més de 20 milions d'euros directes d'inversió envers els de Rajoy. La discriminació pressupostària, no atura de crèixer: en concret, Espanya invertirà de mitjana 261 euros per habitant; mentre que, a les Illes, 135. L'any 2009, l'Estat va invertir a Balears 280 milions d'euros. 10 anys després, havent augmentat enormement la població, els PGE de PSOE i Podemos, invertirán 152 milions (128 milions d'euros menys), front als 172 que va invertir el Govern Rajoy l'any passat. 

Som la tercera comunitat que rep menys diners dels PGE i l'espoli fiscal anual fou 1.516 milions d'euros l'any 2017. 

Com no podia ser d'una altra manera, la sucursal de Podemos a Balears, defensa aquests pressupostos discriminatoris pels illencs i que suposen un tractament colonial per les nostres Illes. I, és més, diuen obertament que aquests pressupostos representen el seu "model de País" (sic).

El meu model de País, comença, per contra, en què no me robin la cartera, i en defensar els drets dels meus conciutadans.