05 de novembre 2017

Carta des de la presó

Emocionat després de llegir la primera carta escrita des de la presó per part d' Oriol Junqueras; vicepresident de Catalunya, president d' Esquerra Republicana de Catalunya i, actualment, pres polític del Regne d'Espanya. 

"Diu el versicle de la Bíblia: “Senyor, perdona’ls, perquè no saben el que es fan”. Doncs això, oblidem tot el dolor que ens volen infligir i no ens deixem arrossegar per cap altre sentiment que no sigui l’amor a la llibertat". 

"Un missatge a tot el poble de Catalunya, mai no defalliu. Ens hi juguem tant que ens ho juguem tot. Siguem dignes de tota la gent que ens ha precedit, penseu en els vostres fills, penseu que som davant d’una operació de càstig contra les llibertats, contra Catalunya, que ens volen de genolls, submisos, que ens volen convertir en una província, que atien l’odi contra l’escola catalana per crear un problema on no n’hi havia, que un dia i un altre atempten contra totes les nostres decisions i voluntat, que fomenten la fugida d’empreses amb tot el desvergonyiment, que alimenten l’economia especulativa i menyspreen l’economia productiva, que ni tan sols es comprometen a respectar les eleccions que ells mateixos han convocat. I, davant de tot això, serenitat, determinació, mobilització, compromís i vots i urnes;

"Permeteu-me que, amb tota la serenor, em pregunti si hauria estat possible l’aplicació del 155 sense l’absoluta complicitat del PSOE i, tristament també, del PSC. Sense el PSC Partit dels Socialistes de Catalunya, entregat en cos i ànima al PP, cap de nosaltres no seria avui a presó, cap. Tampoc els Jordis. La seva legitimació per perpetrar aquest escenari de repressió ha estat imprescindible".