09 d’abril 2008

Zapatero president

Zapatero serà elegit, de nou, President del Govern espanyol. Comença malament. Per primera vegada, el President és elegit en segona votació. A ZP i al PSOE li bastava el suport de qualsevol dels grups nacionalistes de la Cambra per assolir la majoria absoluta. No ho ha volgut fer, no ha volgut negociar ni pactar res. A més, ha posat a un espanyolista de pro, José Bono, al capdavant del Congrés. És quedarà agust l'ex- ministre de defensa durant aquesta legislatura de reprimir l'ús del català, l'euskera i el gallec a la Cambra baixa. Tot això són petites mostres del nou "talante" del PSOE durant aquesta legislatura. Però que a ningú se li oblidi que 169 diputats no són es 176 que requereix la Constitució per aprovar pressupostos o lleis orgàniques, per posar un exemple. La legislatura és molt llarga i, qui sap, per ventura pot arribar a ser difícil.

3 comentaris:

Vicente Juan ha dit...

Els partits nacionalistes es tornaran a vendre al PSOE per un plat de llenties, o per menys.

Ja hem oblidat el suport del BNG i el PNB als darrers pressupostos de l'Estat? En plena precampanya electoral, que era una oportunitat per mostrar distància i rivalitat amb el PSOE, tornaren a donar suport a la llei més important que aproven les Corts Espanyoles.

El suport a canvi de res de res, que ofereix Izquierda Unida és ja tant vergonyós que passa a ser ridícul. I Llamazares oferint-se com a ministre en comptes de Josep Antoni Durant i Lleida XD

Toni Bennàssar ha dit...

Malauradament, IU és ja una força gairebé extraparlamentària a l'Estat espanyol, i ve equiparada a UPD (només té un diputat, ja que l'altre d'esquerra alternativa és de Iniciativa, partit ben diferent d'IU). La postura del PSOE és, a hores d'ara, de franca xuleria. Aquesta mateixa actitud va duu a la catàstrofe a Aznar. Esperem que rectifiqui el PSOE i no torni la pitjor època del "rodillo" socialista (anys 80).

Vicente Juan ha dit...

Reconec que no hem creia les enquestes que donaven un parlamentari a UPyD. Però continuo pensant que aquest partit, com Ciutadans al Principat, no aguantaran una segona legislatura.