08 de setembre 2007

Relleu al capdavant del PP

El PP ja té nou, o millor dit, "nova", líder. La successora de Jaume Matas és Rosa Estaràs. D'aquest relleu em criden l'atenció dues coses. Primer, la forma amb la qual s'ha produït la dimissió de l'antic pressident: per fax des de Washington. Es veu que l'ex-president de les Illes no tenia temps suficient per viatjar al seu antic País per fer un relleu en condicions. El segon que em crida l'atenció és la persona triada per substituir a Jaume Matas: Rosa Estaràs. La política valldemossina és la persona que fa pocs mesos va fonamentar la seva estratègia política en una campanya extremadament dura, amb atacs furibunds i personals, contra Unió Mallorquina i Maria Antònia Munar. Ara, actualment, el PP està a l'oposició, entre d'altres coses, degut a què UM es va negar a pactar amb el PP, un partit que havia sotmès al partit regionalista i a la seva líder a tot tipus d'insults durant la campanya electoral de RosaEstaràs. Sembla que, amb el relleu actual, el PP vol continuar amb aquesta línia d'atacs i enfrontament total amb UM. Que els vagi bé, i que continuïn així per molts d'anys.

PD. El PP, en solitari i al llarg de la seva història, només ha obtingut la majoria absoluta del Parlament de les Illes Balears en una ocasió: l'any 2003. A la illa de Mallorca, MAI ha aconseguit la majoria absoluta en solitari. Dades significatives per un partit que, tant a les Illes com a la resta de l'Estat espanyol, està tancant de manera sistemàtica qualsevol possibilitat de què altres partits pactin amb ell.

1 comentari:

Vicente Juan ha dit...

Hi ha un dubte que hem remou l'estòmac... Jaume Mates s'ha retirat esperant poder tornar dels Estats Units si Mariano Rajoy no és capaç de guanyar les properes eleccions estatals? Rodrigo Rato, Alberto Ruiz Gallardón, Nuñez Feijoo... els nous Rajoy, Acebes i Zaplana.

A les illes 'menors' la campanya contra UM també es reprodueix, però és molt més punyetera. El PP reivindica, a les reunions de la tercera edat, com un partit estrictament mallorquí (Unió Mallorquina) pot decidir fer i desfer a totes les Illes Balears (incloses les Pitiüses).