16 de maig 2009

Patriotes per Decret

La final de la Copa del Rei vengué marcada per una sonora pitada contra l'himne espanyol. El fet no hauria tingut més transcendència si no hagués estat pel fet que TVE espanyola, la radio i televisió pública que pagam entre tots, va censurar les imatges, repetint-les, manipulades, al descans del partit. Tot plegat em va recordar els millors temps del NODO. A més, el fet de la pitada ha despertat a l'Espanya més "autèntica" i profunda. Així, el monàrquic diari ABC, ha publicat un editorial el dia 15 de maig de 2009 que és per emmarcar. Es titula El himno como sintonía y parla del patriotisme entès des de la perspectiva espanyola. Aquest editorial té frases que poden passar a la història de l'espanyolisme:

Tal vez, convenga mirar a Francia y reflexionar sobre la norma impulsada por Sarkozy que impone la suspensión de cualquier acontecimiento deportivo si se produce algún tipo de ofensa a la Marsellesa.

Sin embargo, los hechos acaecidos en Mestalla son un pésimo síntoma del desapego hacia el fondo común de sentimientos compartidos que configuran una sociedad democrática

Es cierto, no obstante, que una gran mayoría disfrutó del espectáculo al margen de unos hechos profundamente antidemocráticos

En este contexto, la política permisiva hacia los nacionalistas radicales crea un caldo de cultivo que solo favorece a los extremistas dispuestos a negar la evidencia de la España democrática y constitucional.

És molt curiós com s'identifica, de forma malintencionada per part de l'editorial, Espanya (o, millor dit, el seu particular model d'Espanya) amb democràcia i es qualifica d'antidemocràtic qualsevol manifestació contrària als elements propis del nacionalisme espanyol. Sent autèntica por del patriotisme per decret i, molt més, quan el "patriotes" s'escuden en la suposada democràcia que ells diuen defensar i que s'hauria de traduir, segons el seu parer, en la "democràtica" decisió suspendre qualsevol acte en el que la gent xiulàs o es manifestés, de forma democràtica, contra un símbol espanyol. Visca la democràcia doncs, i la llibertat d'expressió i d'opinió que els hi són conseqüents. I que Déu ens salvi dels patriotismes imposats per Decret que hem patit al nostre país durant els darrers 300 anys.